VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Weggelopen van auto, verzekering betaalt niets

Geplaatst op: 30-01-2020, 16:46:39

Loop niet weg bij je auto na schade. Op die manier is een BMW-eigenaar namelijk een schadeclaim van meer dan €40.000 misgelopen.

De man in kwestie was na het bezoeken van een concert, op het parkeerterrein tegen een hek aangereden. Hij kon niet verklaren waarom zijn auto plots naar rechts draaide bij het uitrijden van het parkeerterrein. Het hek en de auto waren beschadigd.

Het aanrijdingsformulier, dat de man wel had ingevuld, laat zien dat hij met 40 kilometer per uur reed. De reparatiekosten van de auto waren iets meer dan €32.000 en van het hek bijna €15.000.

Thuis

De man en de andere inzittenden van de auto zijn naar huis gegaan. Het ongeval gebeurde namelijk rond half twaalf ’s avonds. De man had nog wel een takelwagen gebeld.

Als de man niet was weggelopen, zou de verzekeraar het bedrag waarschijnlijk hebben uitgekeerd, aangezien er volgens de garage een probleem was met de rem. „De remklauw zou zijn vastgeslagen.”

Medewerkingsplicht

Volgens de verzekeraar vervalt de dekking want de man heeft niet gewacht op de politie, en kon dus ook geen blaastest doen.

Het is een vereiste van de verzekeraar dat er een alcohol- en drugstest uitgevoerd wordt bij een ongeval. Door weg te lopen heeft de man zijn medewerkingsplicht verzaakt, aldus de verzekeraar. De rechter ging hier in mee.

Bron: bijdrage van Maria van Loosdrecht van 30 januari 2020 op www.dft.nl

Vorige pagina